Nadat alle renners de PCR-test met een negatieve uitslag hebben ontvangen was het dan zover. De eerste MTB wedstrijd van het seizoen 2021. Door de organisatie is er een fantastisch en zeer uitdagend parcours gemaakt met de nodige technische uitdagingen. Luna Cnossen wist hier gelijk haar podium plaats te noteren bij de junioren vrouwen.

Luna Cnossen – Foto Luc Wilms

De eerste plaats Julia Grégoire en tweede plaats Annemoon van Dienst, Luna Cnossen is derde geworden.

Bij de junioren mannen wisten we ook goed mee te komen onder de brandende zon. Het team was hier goed vertegenwoordigd met Jelmer Bassa, Mika Bouman, Coen Donker, Ruben van Kerkvoorde, Nick Klijn en Casper Turk. Tijdens de startklim wist Coen Donker al gelijk een goede positie in te nemen. Als 4e kwam hij uit de lange startklim. Hij wist als 10e over de streep te komen, gevolgd door Nick Klijn op de 14e plaats.

Coen Donker – Foto Luc Wilms
Nick Klijn – Foto Luc Wilms

De renners werden in de verzorgingspost zo goed mogelijk voorzien van verkoelende middelen. De eerste plaats is genoteerd door Chris van Dijk, gevolgd door Tibor del Grosso en de derde plaats door David Haverdings.

Overige uitslagen: Mika Bouman 27, Casper Turk 30, Ruben van Kerkvoorde 34, en Jelmer Bassa 35.

Bij de nieuwelingen meisjes stond Lieke Vos aan de start, zij mocht als vijfde over de finish komen. De eerste plaats was voor Ilken Seynave, tweede Silja Bader en derde Jenna van Tongeren.

We kijken uit naar de volgende MTB wedstrijd in Spaarnwoude. Dit is de Riderz MTB race Spaarnwoude – 3 nations cup, op 11 juli.