CUBE Bikes

Mountainbike

Dit jaar rijden onze renners op de CUBE REACTION C:62 ONE, met een afmontage van de CUBE ELITE C:68X RACE.

Cyclocross

Onze renners maken ook gebruik van de cyclocrossers van CUBE, CROSS RACE C:62 SL.

Over CUBE Bikes

CUBE Bikes is opgericht in 1993 door Marcus Pürner in het Duitse Walderhof. Daar begon Marcus met de productie van fietsen op 50 m² in zijn vaders meubelfabriek. Door de jaren heen is het merk uitgegroeid tot marktleider in verschillende Europese landen waaronder Nederland,  op het gebied racefietsen, mountainbikes en e-bikes. Waar je ook naar op zoek bent, CUBE biedt voor ieder wat wils; van loopfiets tot e-bike en alles daar tussenin. De huidige collectie omvat meer dan 350 verschillende modellen. Ook voor onderdelen, kleding en accessoires kun je bij het merk terecht.

Elk product wat de fabriek verlaat wordt uitvoerig getest in het INHOUSE Technology Center om de hoge kwaliteit te garanderen. De fabriek is omringd door de prachtige Fichtel Mountains, waar trails onderdeel zijn van het prachtige landschap. De nieuwe fietsen en accessoires worden ook hier uitvoerig getest en sommige producten worden zelfs vernoemd naar dieren die hier voorkomen. Zo is er bijvoorbeeld de CUBE Badger helm, die vernoemd is naar de badger( das) die veelvuldig voorkomt in dit gebied.

De nieuwste productiefaciliteit in Waldershof is gebouwd in 2016 en heeft een vloeroppervlak van ruim 35.000 m². Er werken meer dan 450 medewerkers, die in twee ploegen aan twee assemblagelijnen werken om tot 2.500 fietsen en e-bikes per dag te bouwen. De fietsen worden vervolgens verzendklaar verpakt en ofwel rechtstreeks naar de retailers en distributeurs verzonden of opgeslagen in het gloednieuwe CUBE Logistics Center, dat in 2018 is geopend. Met 20.000 m² moderne opslagruimte heeft het Logistics Center een capaciteit van meer dan 100.000 geassembleerde fietsen. Nog eens 100 medewerkers zorgen ervoor dat jaarlijks meer dan 35 miljoen individuele fietsonderdelen voor productie beschikbaar kunnen worden gesteld. Inmiddels is dit oppervlak alweer te klein en is CUBE druk bezig met het verwezenlijken van nog meer ruimte.